TV " De Gelimmet"

Tennisvereniging De Gelimmet is al jaren een van de grotere verenigingen in de kerkdorpen Mheer en Banholt. Deze dorpen behoren bij de gemeente Eijsden-Margraten. TV "De Gelimmet" is opgericht op 22 oktober 1982 en is gevestigd aan "De Gelimment 34" in Mheer. Bij de oprichting was de toegang van het park nog aan de Leemstraat 45.

IntroductieDe naam van de vereniging is ontleend aan het grondgebied (leemgrond) waar de banen liggen. Bij de oprichting bestond de accommodatie uit twee gravelbanen, die op 2 april 1983 door wethouder Oostenbach officieel werden geopend. In augustus 1984 heeft de vereniging uit eigen middelen de accommodatie uitgebreid met een clubhuis, dat op 21 april 1995 door de toenmalige burgemeester Michiels van Kessenich werd geopend. " De Gelimmet" begon in 1983 met ongeveer enthousiaste 130 leden. Halverwege de jaren tachtig lag het leden tal op ongeveer 220. Vanwege deze snelle groei van het aantal leden in die tijd heeft de vereniging uit private middelen een derde gravelbaan laten aanleggen, die in mei 1986 in gebruik werd genomen. In april 1989 volgde de vierde baan. In het najaar van 2003 is de club geprivatiseerd en werd ook verlichting aangebracht op alle banen. Ondertussen zijn de gravelbanen ook voorzien van een automatische sproeiinstallatie.
Sinds 1987 is TV De Gelimmet lid van de KNLTB en hebben verschillende teams van de vereniging jaarlijks deelgenomen aan de KNLTB competitie.

Nog steeds doen jaarlijks meerdere teams mee aan de KNLTB competitie. 
De club organiseert ook diverse interne toernooien. Deze worden in het algemeen druk bezocht en zijn zeer gezellig.

Buiten de toernooien zijn er ook nog een aantal vaste, wekelijkse activiteiten:

  • Damestreffen op iedere woensdagochtend vanaf 9:30 uur
  • Bij de heren wordt op verschillende vaste dagen gespeeld, waaronder de dinsdag- en woensdag avond.

Voor tennisles is er voor de jeugd en voor de senioren een trainer, die de kneepjes van het vak bijbrengt of verbetert.

Nagenoeg alle werkzaamheden worden mede dankzij de vele vrijwilligers zelf of in eigen beheer uitgevoerd. Het tennispark ligt er dan ook steeds weer goed bij. Kortom, het is goed vertoeven bij TV De Gelimmet. Daar de vereniging ruim voldoende baancapaciteit heeft, zijn nieuwe leden van harte welkom.

Go to top