Najaarscompetitie [2021-11-20]

Lenie heeft een mooi verslag gemaakt van de belevenissen van ons damesteam 1, dat heeft meegedaan aan de najaarscompetitie:

"Hallo tennisvrienden,

September, eindelijk goed nieuws, De najaarscompetitie gaat door!

Thea C  Thea H  Corrie  Paula  Lenie  Ingrid 
Damesteam 1 staat in de startblokken met als captain Miriam G.

1e wedstrijd uit tegen Volharding 2 Meerssen, door de extreme wateroverlast waren de banen niet allemaal bespeelbaar en moesten we uitwijken naar Ulestraten. Wat een luxe we hadden de banen en zelfs ook de kantine helemaal voor ons alleen, één nadeel “er was niks te krijgen in de kantine” We speelden prachtige wedstrijden tegen gezellige dames, uitslag 3-1 voor Volharding. Gelukkig had de tegenstander nog een drankje meegenomen voor de after-tennis. Niet gewonnen maar wel gezellig en met een goed gevoel naar huis.

2e wedstrijd thuis tegen Bakkerbosch 1, het was een druilerige avond met af en toe een buitje daarom waren de wedstrijden flink uitgelopen. Het publiek heeft genoten van een bloedstollende wedstrijd rond middernacht. Spelers lopen op hun tandvlees maar geven niet op, dan komt de echte oerkracht boven. De 1e  set verloren en dan de 2e set de tie-break winnen met als gevolg dat er een super tie-break gespeeld moet worden. Waar de dames hun krachten vandaan haalden was ongelooflijk en ze wonnen deze óók nog met 13-11 GEWELDIG  einduitslag 2-2  Dat moest gevierd worden met een lekker hapje en een drankje en veel “sjpass”

3e wedstrijd uit tegen GTR 1 Geleen, bij aankomst droog.  Er waren veel teams aanwezig dus konden we maar met 1 baan beginnen. Het begon zachtjes te miezeren, brildragers een pet op en doorspelen. 1e set gewonnen en de miezer ging over op regen, de banen werden glad en na een flinke schuiver en kletsnat de wedstrijd gestaakt na 1 gewonnen game in de 2e set.  Het bleef regenen en in overleg een inhaaldag gepland op 2 november.

4e wedstrijd thuis tegen Tempo 2 Wijlré  Met ups en downs tijdens deze wedstrijden er toch een mooie 2-2 van gemaakt. TV in kantine melde ons dat Phil Bee, onze tennisleraar, The Voice Senior had gewonnen, wauw… reden voor een feestje.

5e wedstrijd thuis tegen Bocholtz 1, we hebben de sterren van de hemel gespeeld, mooie wedstrijden waar we “Glücklich” van werden. Wat een sfeertje in de kantine en wat hadden we weer veel geleerd. Wie weet wat “Hebamme” is mag het zeggen. Uitslag 4-0 top prestatie.

6e wedstrijd uit naar BRZ 1 Beek, QR code file!!  Er stond een enorme tent over 4 banen waar wij heel blij mee waren want het begon weer te regenen. De wedstrijden waren behoorlijk pittig en zodoende ontstond er veel condens op het tentdoek en dat sijpelde aan de zijkant in een gootje waar geregeld de ballen in terecht kwamen. Gewonnen met 3-1

7e wedstrijd thuis tegen Tempo 1 Wijlré, mooie wedstrijden gespeeld maar 1 dame van Wijlré was toch behoorlijk sterk en daar hadden wij geen antwoord op. We hadden onze trouwe supporters graag een overwinning laten zien maar helaas verloren met 1-3

Inhaalwedstrijd; Vanavond gingen we weer naar GTR om onze inhaalwedstrijd te spelen met 5 vrouwsterk. Thea H en Lenie hadden de vorige keer al 1 set en 1 game gewonnen, dus nu verder en stonden al snel met 3-0 voor. De banen waren glad en er stond een flinke plas water tussen de 2 banen in. Thea ging 2x onderuit op dezelfde plek, gelukkig geen blessure. De tegenstanders veranderden snel van tactiek en wonnen de 2e set. Op naar de super tie-break, ondanks ons vechten verloren we deze met 10-6.  Paula en Thea C waren goed op mekaar ingespeeld en maakten het de tegenstanders heel moeilijk. Maar zij kregen het niet voor niks en er werden over en weer mooie punten gemaakt. Uiteindelijk wonnen zij in 2 sets. Paula en Lenie speelden een prachtige wedstrijd waar zij beiden heel trots op waren en wonnen in 2 sets. Thea H en Corrie hadden al pech in de 2e game van de

Go to top